JAA

Tuomaan markkinat

  •  Tuomaan markkinoiden avajaiset alkavat 3. joulukuutta klo 16.00, kun Cantores Minores – kuoro kajauttaa Aleksanteri II:n patsaan juurella ilmoille joululauluja.
  • Mukana on noin 140 käsityöläistä, herkkumyyjää ja ruokayrittäjää.
  • Pääravintoloina ovat Kolmon 3n ja Soil Wine Room.
  • Ruokapihalla on muun muassa  ravintola Grönin Puurobaari. Vallisaaren kahvila Maannos, Lempi Helsinki ja Social food.
  • Joulupukki on tavattavissa päivittäin.
  • Vanhan ajan karuselli kyydittää maksutta aina markkinoiden aukioloaikaan.
  • Ilmainen joulusauna lämpiä kaupungintalon sisäpihalla.
  • Vuonna 2015 markkinoilla oli kaikkiaan 300 000 kävijää.
  • Avoinna 3. – 22.12. arkisin klo 11.00 – 20.00 ja viikonloppuisin klo 10.00 – 19.00.
  • Vapaa pääsy.

Tuomaan markkinat on Helsingin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Joulukuussa järjestettävillä  markkinoilla vierailee vuosittain satoja tuhansia kävijöitä niin Suomesta kuin maailmalta.

Markkinat noteerattiin myös maailmalla, kun kansainvälinen The Huffington Post nosti sen Euroopan kymmenen parhaan joulutorin listalle. Tänä vuonna Tuomaan markkinat pääsi mukaan European Best Destinationsin järjestämään kilpailuun, jossa valitaan Eurooppaan parhaat joulumarkkinat.

Tämäkään ei vielä riitä. Helsinki on päättänyt ryhtyä kunnon joulukaupungiksi, joka houkuttelee yhä enemmän kävijöitä läheltä ja kaukaa. Tavoitteena on tehdä Helsingistä Eurooppaan mielenkiintoisin
joulukaupunki vuoteen 2020 mennessä.

Jotta tavoitteeseen päästään, kaupunki satsaa tunnelman rakentamiseen ja uusille houkutuksille annetaan lisää tilaa.

Tänä vuona markkinat kasvavat jo ulos Senaatintorilta. Torikortteleihin ja Aleksanterinkadulle tulee uusi myymällä mökkien rivi.  

Jouluinen tunnelma jatkuu kaupungin rakentamien valojen voimin Aleksanterinkadun ja sen poikkikatujen sekä Esplanadin lisäksi tänä jouluna myös Mannerheimintiellä ja Bulevardin alkupäässä.

Ruokatarjonta on entistä hiotumpi kokonaisuus, jossa tärkeässä roolissa ovat sesonki ajattelu ja vegaaninen ruoka.

Marketta Karjalainen